Cum alegi modalitatea potrivita de promovare neconventionala indoor

Jucatorii din domeniu spun ca neconventionale nu sunt neaparat suporturile publicitare folosite, cat mixul ales si modalitatea de abordare a consumatorului. Pot exista, totusi, suporturi special create pentru un anumit produs sau pot fi realizate proiecte speciale.

(…)

Catalina Murariu, marketing manager la Elevate, spune pentru startups.ro ca publicitatea neconventionala inseamna orice iese din mediile de comunicare sau metodele de panotaj clasice, precum si orice surprinde publicul prin amplasare, format sau idee.

(…)

Publicitate in lift

Experienta ne-a aratat ca aceasta modalitate de promovare este potrivita pentru companii de toate tipurile. Un start-up poate apela la acest mediu pentru lansare, pe cand o companie multinationala isi poate anunta o promotie, un nou produs, sau pur si simplu poate sustine imaginea deja creata”, precizeaza Catalina Murariu.

Ea mai spune ca domeniile de activitate ale firmelor care apeleaza la aceasta modalitate de promovare variaza de la servicii financiar-bancare (Allianz, Citibank), pana la retail (Carrefour, IKEA, Mr. Brocolage, Rompetrol), telecom (Romtelecom, UPC, Airbites), industria farmaceutica (Merck, Modafen), FMCG (Colgate, Ariel, Nestea, Caroli), auto (Mercedes, Porsche, Renault, Mazda) etc. In blocuri, sunt active reclame pentru firmele de tamplarie PVC sau pentru noile ansambluri rezidentiale.

In cazul acestui tip de publicitate, procentul de receptare a mesajului publicitar este de 90%. Campaniile derulate in cladirile de birouri favorizeaza comunicarea Business to Business, pe cand cele de pe segmentul rezidential si hotelier se adreseaza indeosebi consumatorului final.

Elevate detine studii proprii referitoare la traficul din cladirile din portofoliu si a gradului de receptare. Eficienta finala a campaniei o masoara clientii, raportat la numarul de telefoane/accesari/vanzari. Unii clienti propun coduri unice sau numere de telefon dedicate acestui mediu”, mentioneaza Catalina Murariu.

Pretul pentru aceste servicii poate incepe de la 500 de euro, pentru o mini campanie de o luna in Elevate Rezidential, anuntand, de exemplu, deschiderea unui nou restaurant in proximitate. O campanie in toata reteaua de cladiri de birouri Elevate Office poate ajunge la 5.000 de euro pe luna.

Publicitatea in lift se incadreaza in neconventional atat prin amplasare, cat si prin posibilitatea unui dialog apropiat cu clientii finali. Pentru cei care vor ceva si mai <altfel>, propunem proiecte speciale, adica utilizari creative ale spatiului indoor – de la sampling-uri la colantari de lift, modificarea luminii ambientale, a mirosului etc.”, mai spune Catalina Murariu.

Restul articolului pe Startups.ro, 20 ianuarie 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.